3TIKUS « Hack3d.info

3TIKUS

hacker over a screen with binary code

Mi az, hogy Etikus hacker?

Sok évvel ezelőtt a média egységesen rosszfiúnak bélyegezte a hackereket. Nem értette meg az indítékot, ami miatt egy kamaszból hacker lett.

Az indíték 99%-ban a szakmai tudásba való menekülés, a valóságtól való teljes elszeparáltság, dolgok automatizálásának képességébe vetett hit vitte ezt a szűk réteget. Sokan közűlük felháborodva nézték végig a különböző, monopól helyzetben lévő nemzetközi vállalkozások szárnyalását. Csapatokba, klánokba tömörültek, majd némi önbíráskodási fennhanggal megpróbáltak rendet tenni önnön maguk.

A hackerség alap gondolata egy igen pozitív gondolatból fakad. A “mindenki egyenlő”, vagy a “ne bántsd a gyengéket”, ” ne bántsd az állatokat” gondolatok mindig is részesei voltak a magukra valamit is adó komolyabb hackertársadalomnak. Az oktatási vágy, a sikerek megosztása, a csoportos támadások mai napig szerves részei e láthatatlan szervezetnek.

Céljaik mögött sokszor a hétköznapi emberek számára nehezen megérthető motivációk rejlenek. Kik országok, politikai nézetek mellett törnek pálcát, mások világnézeteket vesznek szárnyaik alá. A hazai honlap-törések is hullámzó tendenciát mutatnak. Egy- egy politikai döntést követően, melyben a szabadság nagy mértékben sérül, megszaporodnak a feltörések az adott országra vonatkozóan.

Vannak ugyanakkor hackerek, akik a nyitás vágyát, a hiba (exploit) lehetőségét nézik kizárólag és a törés lehetőségének felfedezését követően a motivációjuk is megszűnik. A hibás weblapokat a hiba felfedezését követően jelentik a kezelő személyzetnek. Mindezt elősegítve komplett üzletág épült fel a programokat, webes rendszereket érintő sebezhetőségek nyilvános feltárására, javítására. mindezt az számítógépeket érintő mammut-vállalkozások igen komoly honoráriummal is díjazzák.

Ebből a rétegből kerültek ki az ún. etikus hackerek.Az Ő céljuk nem valamiféle anyagi, vagy szóbeli megbecsülés, bár furcsamód pont erre kezd felépülni ez az új rendszer. Az “iparág” a valaha volt “fekete kalapos” hackerek jó részét is felszippantotta mára. Akik ilyen szinten értenek a hálózatokhoz, vagy épp a weblapok, mobilos, vagy pc alapú alkalmazások nem rendeltetésszerű használatához, különböző nagyvállalatok belső tesztelési csoportjában dolgoznak manapság, vagy az ehhez hasonló honlapok szakember-gárdáját bővítik csendben.

Az a hír járja...

"Percek alatt rakták rendbe a honlapomat. A régi rendszergazdánk száma már meg se volt. Örülök, hogy az ügyfeleim végre ismét megtalának! "

Füredi Tamás

Termékfejlesztő

"A webprogramozó nem etikus hacker. Hiába próbáltuk hetekig rendberakni a honlapunkat, folyamatosan új és új hibák kerültek elő. Ritkán adok megbízást, de akkor sokat segítenek."

Kovalek Krisztián

Felelős Rendszergazda

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
×
Üdvözöljük!
Jó helyen jár, hogy feltört honlapját a legrövidebb időn belül helyreállíthassuk.

* A helyreállítás / tesztelés feltétele domain tulajdonosi, vagy a megbízotti státusz kétséget kizáró igazolása.

** A tesztelés nem igényel adminisztrátori hozzáférést, ellenben a helyreállítás szakmai feltétele adminisztrátori és / vagy Cpanel hozzáférés. Ezeket munkánk gyorsítása végett kérjük készítse elő.
ArabicEnglishGermanHungarian